top of page
Johdanto

Vuosikymmeniä merellä liikkuneena olen usein ihmetellyt, miksei saaristostamme löydy palveluja ihmisille, jotka eivät itse ole veneilijöitä. Tämän puutteen ovat huomanneet myös muut ihmiset, joiden kanssa on tullut keskusteltua saaristomerestä ja sen huikeudesta. Maailmaa kiertäneenä ja useiden eri maiden veneilytyspalveluita seuranneena olen myös ihmetellyt, miksei täältä löydy varsinaista veneajelutuspalvelua, jonka avulla asiakas pääsisi juuri haluamaansa kohteeseen kivalla ja nopealla veneellä.

Miten onkaan, että näin hieno ja ainutlaatuinen paikka ollaan onnistuttu pitämään salassa jopa suomalaisiltakin? Ilman venettä tai veneilytaitoja kaikilla ei valitettavasti ole mahdollisuutta päästä saariston upeimpiin paikkoihin. Saariston ainutlaatuisuus, jonka voi nähdä vain ja ainoastaan veneen kanssa, jää näin ollen täysin kokematta monilta. Lossit ja hidaskulkuiset yhteysvenepalvelut eivät ole sama asia kuin suora pääsy saariston ytimeen ammattitaitoisen kuljettajan viemänä upealla, juuri tähän tarkoitukseen valitulla veneellä.

Yksinkertaisiin kysymyksiin yksinkertainen vastaus – tulevana kesänä Saariston Venematkat tarjoaakin asiakkailleen mahdollisuuden päästä seikkailemaan ainutlaatuiseen saaristoomme upealla ja nopealla veneellä.

Pitkän kokemuksemme ansioista suosittelemme saaristokierroksille erinomaisia ja hienoiksi toteamiamme kohteita, mutta otamme samalla asiakkaan toiveet aina huomioon. Lisäksi eri yhteistyökumppanimme tuovat oman lisänsä palveluihimme, joilla haluamme kannustaa, elävöittää ja tuoda esiin saariston yrityksiä.

uusikaupunki2

Veneen kotisatama on Taivassalo, joka sijaitsee keskellä mahtavaa saaristoa Turku-Uusikaupunki-akselin puolessa välissä. Taivassalosta pääsee Ahvenanmaan puolelle noin tunnissa. Pääasiallinen ajelutusalueemme on saariston länsipuoli, Turusta aina Uuteenkaupunkiin asti sekä Ahvenanmaan puoleisen saariston alue.

Veneen valinta ja esittely

Veneen etsintä edellytti useita kriteereitä, jotka vuosikymmenien kokemus mereltä oli hionut valmiiksi toimien näin oivana apuna valintatyössä. Listalta löytyi ominaisuuksina muun muassa kotimaisuus, tunnettavuus, yleinen arvostus, meriominaisuudet, urheilullisuus, tyylikkyys, mukavuus, Yamaha-moottori sekä moni muu ehto veneen perusominaisuuksista.

Halusimme erityisesti panostaa matkustuksen mukavuuteen takaamalla hyvät tilat matkustajille. Tärkeänä edellytyksenä näimme myös veneen ilman umpikattoa eli niin sanotun Day Cruiserin, jossa ollaan tuulelta suojassa ja saadaan katto päälle tarvittaessa. Ovellinen WC sekä lämmitys olivat myös ehdottomia yksityiskohtia oikeaa valintaa tehdessä. Mitä enemmän kriteerilistaa käytiin läpi, sitä varmemmin valinta osoitti vain yhteen suuntaan.

 

Suunta oli Finnmaster T8, joka on kansainvälisestikin palkittu, monipuolinen ja erityisesti suomalainen vene, joka soveltuu palveluumme täydellisesti.
Moottoriksi valikoitui Yamaha 350hv-moottori, joka tarjoaa luotettavan ja varman kuljetuksen, jossa puhti riittää vaativammankin asiakkaan tarpeisiin. Kyseessä on laadukas vene laadukkailla materiaaleilla, joka on samaan aikaan urheilullinen ja mukava sekä tilaratkaisuiltaan toimiva.


Finnmasterin Smart Design-konsepti tuo veneilyyn juuri sitä tunnelmaa ja tuntua, jota unohtumaton saaristokokemus tarvitseekin.

kuva.png
Tutustu tarkemmin veneeseen:
bottom of page